پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۰۳

لیزر موثر ترین روش در درمان جوش و جای جوش

۹۶ بازديد

بیماری آکنه شایعترین بیماری پوستی دوره جوانی است که بدلیل مشکلات ظاهری که برای فرد ایجاد می‌کند، باعث مشکلات روحی و اجتماعی فرد می‌شود. بنابراین تمامی افراد مبتلا، به دنبال درمانی برای آکنه هستند تا هر چه زودتر از این بیماری خلاصی پیدا کنند. در بررسی‌هایی که در علل موثر در شدت آکنه انجام شده، مشاهده شده است که بیشتر بیماران مبتلا به آکنه در فصل تابستان بهبود می‌یابند.

ولی متاسفانه این بهبود بعد از فصل تابستان ادامه پیدا نمی‌کند. علت بهبود آکنه در تابستان افزایش نور فرابنفش (ultra violet) است بنابراین این فکر به ذهن می‌رسد که اگر ما از این اشعه، یا اشعه‌های مشابه استفاده کنیم، می‌توانیم به بهبود آکنه دست بیابیم. بنابراین در چند سال گذشته، شاهد افزایش علاقه در استفاده از نور و لیزر برای درمان آکنه بوده‌ایم.

لیزر یا نور با دو مکانیسم اصلی به درمان آکنه کمک می‌کنند

1- با نابود کردن میکرو ارگانیسم عامل آکنه ( acnes Propionibacterium )
2- با نابود کردن غده‌های چربی مولد آکنه ( pilosebaceous )

مکانیسم نابودی P. acne به این صورت است که این باکتری در طول رشد و نمو خود مواد شیمیایی به نام پورفیرین (porphyrins) تولید می‌کند. این ماده همان ماده‌ایست که باعث التهاب ضایعات آکنه می‌شود. این ماده دو طیف نوری یعنی 415 نانومتر(طیف آبی) و 630 نانومتر (طیف قرمز) را جذب می‌کند. تحریک این ماده توسط طیف خاص نور، باعث ایجاد اکسیژن رادیکال درون باکتری خواهد شد. بنابراین باکتری به طور انتخابی تخریب می‌شود و از بین رفتن باکتری باعث بهبود علائم بالینی آکنه می‌گردد.


منابع نوری و لیزرهای متفاوت در درمان آکنه

1- منبع نوری آبی و قرمز
2- لیزر نور سبز
3- لیزر نور زرد
4- لیزر IPL
5- امواج رادیویی (RF)

منبع نوری آبی و قرمز

این دستگاه‌ها از طیف نوری 420-405 نانومتر استفاده می‌کنند. مقالات مختلف موفقیت 63-40 درصد را برای این دستگاه‌ها ذکر کرده‌اند. معمولاً لازم است که بیمار دو بار در هفته به مدت 6-4 هفته به درمان بپردازد تا نتایج ظاهر شوند


لیزر نور سبز

لیزرهای نور سبز با طول موج 532 نانومتر در چندین مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند که بعد از یک ماه ضایعات آکنه حدود 36 درصد و میزان ترشح سبوم حدود 28 درصد کاهش یافته است.

منبع نور زرد

این منبع معمولاً به نام لیزر PDL با طول موج 585 - 595 نانومتر می‌باشد. 41 بیمار پس از دو جلسه درمان با لیزر PDL حدود 50 درصد کاهش در شدت آکنه داشتند.

لیزر IPL

منبع نوری IPL با استفاده از نور و گرم، باعث نابودی P. acnes می‌شود. این تکنولوژی که به فن آوری LHE معروف است روش نوینی در درمان آکنه محسوب می‌شود. در یک بررسی که بر روی 20 نفر انجام شد حدود 85 درصد بیماران، بهبود بیش از 50 درصد ضایعات آکنه را پس از 4 هفته لیزر IPL ذکر کردند.

در بررسی دیگری که بیماران 5 جلسه لیزر به فاصله 2 هفته داشتند، بهبود حدود 70 درصد را در ضایعات التهابی و غیرالتهابی جوش صورت گزارش کرده‌اند. از طرف دیگر لیزر IPL در درمان قرمزی بعد از درمان جوش نیز بسیار موثر است. برای از بین بردن قرمزی بعد از آکنه شاید یک جلسه IPL نیز کافی باشد.

نابود کردن غده‌های چربی

تعدادی از سیستم‌های لیزری جدید برای از بین بردن غدد چربی به کار می‌روند. این لیزرها اغلب از طول موج‌های نزدیک به مادون قرمزاستفاده می‌کنند .

دستگاه‌های رادیو فرکوئنسی

دستگاه‌های رادیو فرکوئنسی تک قطبی (monopolar RF ) با ارسال امواج رادیویی در درمان جوش موثر هستند. در بررسی‌های انجام شده با این دستگاه، پاسخ نسبتاً خوبی داشته است فقط لازم است برای بیماران از بیحسی موضعی استفاده شود زیرا درمان با این دستگاه می‌تواند باعث ناراحتی بیمار شود.


به طور خلاصه لیزرها و تکنولوژی‌های نوری، نقش بسیار مهمی در درمان جوش صورت دارند. این نقش زمانی کاربرد بیشتری دارد که بیمار برای درمان جوش عجله دارد یا جوش‌ها مقاوم به درمان دارویی هستند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.